BombaAnyuka Egészségtudatos Receptjei

6900 Ft

5 készleten

Ez nem egy hagyományos receptkönyv. 

Célja, hogy segítséget nyújtson azoknak, akikben már megszületett a döntés, hogy egészségtudatosan szeretnének étkezni és főzni, de nem tudják, hogyan fogjanak neki, vagy hogyan lehet ezekkel az alapanyagokkal bánni.

Már i.e. 300 körül Hippokratész, minden orvos atyja felismerte, hogy a táplálkozásnak óriási jelentősége van egészségi állapotunkra, energiaszintünkre és formai megjelenésünkre. Azt hirdette, hogy „gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered”. Valóban igaza volt, hiszen sejtjeink javarészt abból tudnak felépülni és
energiát nyerni, amit megeszünk.

 • 1 bővíthető, fém csatos, lefűzhető mappát
 • 7 db a különböző étel típusokat elválasztó regiszter kártyát
 • 24 db receptkártyát, amelyből
  • 3 db leves
  • 10 db főétel
  • 3 db főzelék
  • 2 db kence
  • 6 db desszert

Emellett a receptmappa folyamatosan bővíthető lesz receptkártyákkal a későbbiekben. Tehát 24 olyan receptkártyával indul a gyűjtemény, amelyek a legkeresettebb finomságokat tartalmazzák és az író, illetve a családja kedvencei.

Leírás

Ha valaki tudatosan odafigyel a táplálkozására és olyan ételekkel élteti sejtjei működését, ami számára megfelelő, akkor ezzel jelentősen javíthatja életminőségét és meghosszabbíthatja élettartamát.

Sajnos az ellenkezője is igaz: ha valaki olyan életmódot folytat, ahol a táplálkozás mindössze az éhségérzet megszüntetését és az evés adta élvezetek kielégítését szolgálja minden tudatosságot figyelmen kívül hagyva, akkor ezzel jelentősen ronthat egészségi állapotán és életminőségén. Persze ez nem azt jelenti, hogy a választott és elfogyasztott ételeink ne legyenek finomak.

Egy étel lehet egyszerre finom és egészséges is. A tudatosan táplálkozót a hagyományosan táplálkozótól csupán az különbözteti meg, hogy a tudatosan táplálkozó elsősorban azért eszik, hogy megadja testének azt az üzemanyagot, amitől jól tud működni a szervezete, és csak másodsorban veszi figyelembe annak élvezeti értékét. A tudatosan táplálkozó tudja, hogy egészségére, energiaszintjére és formai megjelenésére mekkora hatással van az, hogy mivel táplálja testét; éppen ezért tudatosan megválasztja, mit eszik.

A legtöbb nehézséget az szokta okozni ennek gyakorlati megvalósításában, hogy hogyan készítsük el kedvenc hagyományos ételeinket egészséges köntösben úgy, hogy az finom is legyen és hasonlítson az eredeti ízvilághoz. Tehát nem kell lemondani az élvezetekről, csupán okosan érdemes kicserélni az alapanyagokat és azokat ügyesen használni úgy, hogy az elkészített étel mind íz- mind illatvilágban, mind megjelenésében megőrizze a tökéletes gasztronómiai élményt.

A praktikus felhasználás érdekében a receptkönyv úgy lett megszerkesztve, hogy tartalmaz egy lefűzhető mappát, benne elválasztó kártyákkal és receptkártyákkal, mert így meg van a lehetőség, hogy folyamatosan bővítsd a gyűjteményed. Ugyanis az elképzelés az, hogy folyamatosan készülnek majd új receptek receptkártya csomagok formájában, és ha megvan a mappád, utána bármikor ki tudod egészíteni és le tudod majd fűzni a megfelelő típusú étel mögé őket.

Találsz a gyűjteményben leves kártyát, főételeket, főzelékeket, kencéket és desszerteket. Minden egyes receptnek az a specialitása, hogy antitápanyagmentes alapanyagokból van összeállítva, tehát nincs bennük glutén, cukor, szója, állati eredetű tejtermék, adalékanyag, ízfokozó és egyéb olyan összetevő, ami az egészségre káros lehet.

Ugyanis, ha a táplálkozásunkkal rendszeresen olyan anyagokat juttatunk be a testünkbe, amelyek toxikusan, azaz mérgezően hatnak rá, akkor erősen leterheljük a szervezetünkben működő különböző méregtelenítési rendszereket. Mivel ezeknek a rendszereknek a teherbíró képessége véges, az antitápanyagok rendszeres fogyasztásával olyan erős toxinokat vihetünk be, amelyek már kisebb mennyiségben is súlyos károkat tudnak okozni a szervezetünkben, és felboríthatják belső egyensúlyunkat.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„BombaAnyuka Egészségtudatos Receptjei” értékelése elsőként