A.Gadal – A szent grál útján

3750 Ft

Elfogyott

A katárok közössége, a „Parakléta Egyháza” a krisztusi időszámítás gnosztikus áramlatának egyik legfényesebb„láncszeme”. A bogumilok munkáját átvéve, a 10. századtól kezdve Európában a katárok folytatták a megváltás ezoterikus keresztény tanának terjesztését, amely már rövid időn belül teljes virágzásnak indult, és csak az ellene indított, évtizedekig tartó üldöztetés tudta vérbe fojtani. A Grál-edény, a Szellem erőivel megtöltött kráter, ahogyan Hermész Triszmegisztosz nevezi, megjelent Európa felett, hogy az érett lelkeknek elhozza a megváltó szeretet-üzenetet.

A Grál egy másik nézete az emberben lévő Grál-kehely. Ez az a kehely, amelyet ismét meg kell találni önmagunkban, meg kell tisztítani, és elő kell készíteni, hogy befogadhassa a szellem gyógyító erejét.

A katárok tudatában voltak annak, hogy a lélek anyagtól való megváltása a Szent Grál keresztény beavatási misztériuma, a Betlehemből Golgotára vezető út tényleges követésével valósítható meg.

E könyv olvasása során – miközben elkísérünk útján egy korabeli ifjú tanítványt – átérezhetjük mindazt a komolyságot és odaadást, amellyel a katárok e belső átalakulási folyamatnak szentelték magukat.

 

Leírás

„Ez az írás járja be útját az egész világon, hogy nagyon szeretett testvérünk, Antonin Gadal, az előttünk haladó Szerzet régóta tiszteletre méltó szolgája, Ussat-Ornolac régi szentélyeinek őre, a katár misztériumok hűséges és fáradhatatlan hirdetője gyümölcsözni lássa munkáját számtalan kereső szívében.

CATHAROSE DE PETRI

JAN VAN RIJCKENBORGH

 

(Idézet a könyv előszavából)

 

 

Szerző: Antonin Gadal

ISBN: 978-963-7420-43-6

Kiadási éve: 2009.

Oldalak száma: 135. oldal

Fedél: kemény

Súly: 250 g (+50 g boríték)

Kiadó: Magyarországi Lectorium Rosicrucianum Egyesület