Buddha: Tanítás a boldogságról

Soha ne add fel. Bármi történjék is, ne add fel. Erősítsd meg szíved. Országodban túl sok energiát fordítanak az ész fejlesztésére, ahelyett, hogy szívüket edzenék. Légy együtt érző, a barátaidon kívül mindenki mással is. Légy együtt érző, dolgozz lelked és egyben a világ békéjéért. Dolgozz a békéért, és hallgass rám: sose add fel. Nem számít mi folyik körülötted, nem számít mi történik, Sose add fel! – Dalai Láma

Ezzel Dalai Láma idézettel hívlak tovább gondolkodni kedves olvasó!

Buddha: Tanítás a boldogságról:

Így érvel az ostoba:
– ez a föld, ez az otthon az enyém, ezek itt a gyermekeim. Íme minden együtt van, hogy teljes legyen a boldogságom – mondta Buddha a tanítványainak.

Hallgatói Megkérdezték:
– Miért ostoba az efféle gondolkodás?

Buddha:
– Mert aki ezt mondja, az azt sem érti, hogy még ő maga sem a saját tulajdona. Valóban semmit sem birtoklunk, csak őrizzük egy ideig. Aki képtelen a dolgokat továbbadni, azt a dolgok birtokolják. Bármi legyen a kincsed, úgy tartsd a kezedben, mintha vizet markolnál. Ha nem így teszel, és ha tenyeredbe zárod, összenyomod. Ha magadhoz láncolod, a lényegétől fosztod meg.
Tartsd szabadon, és örökre a tiéd marad.

Ha gondját viseled ennek a pillanatnak, gondját viseled minden időnek.

Akármilyen sok szent szöveget olvasol, akármilyen sokat beszélsz, mi hasznod van ebből, ha nem ezek szerint cselekszel?

Ha meg akarod változtatni a világot, először próbálj valamit jobbá tenni, megváltoztatni magadon. Ez segít megváltoztatni a családodat, a barátaidat, aztán így kell folytatni egyre nagyobb és nagyobb körben. A mindennapi, rendszeres és helyesen végzett meditáció egy plusz energia löketet ad a szervezetnek.

Minden meditáció elősegíti a megvilágosodást vagy rávilágít, hogy mi áll még az útjában.

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!


A meditáció többet jelent annál, mint hogy egy fa alatt ülünk, és álmodozunk. A meditáció a legnagyobb tudatosság. A meditáció azt jelenti, hogy érzékeljük, miféle gondolatok, érzések, koncepciók, hit tételek érintenek meg minket, és felismerjük, hogy van egy “üresjárat”, egy választás, és hogy nem kell törvényszerűen mindenre reagálnunk.

Kedves olvasó

Ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal, témákkal is fogunk a szeptemberben induló fél éves szellemi műhelyünkben foglalkozni, de legfőképpen megtanuljuk hasznosítani a minden napjaink örömteli megélésére!

A jelentkezést a szabad helyek függvényében zárjuk.


Ha szeretnél velük tartani erre a fél éves szellemi kalandra, kérlek jelentkezz időben.
részletek :  www.igneumszellemimuhely.hu 
Váunk szeretettel,
Varga Tibor